Flydrive Sicilie incl vlucht, huurauto en hotels.

Deze fly drive Sicilie aanbieding mogen wij je niet onthouden. 8 dagen lang reis je over dit prachtige Italiaanse eiland. Werkelijk een buitenkansje. Bekijk snel de fly drive Sicilie aanbieding en bespaar honderden euro’s. Een fly drive Sicilië is de ideale manier om optimaal van Sicilie te genieten. Met je eigen huurauto ga je op zoek naar de meest authentieke dorpjes en ontdek je het prachtige landschap. Meer weten? Ga naar:

Ga naar deze Fly Drive Sicilie>>

  • Complete tour van heel Sicilië
  • Inclusief huurauto
  • Vele culturele highlights
  • Actieve vulkaan de Etna
  • Culinair genieten

Dagprogramma route en programma onder voorbehoud
Dag 1: Amsterdam – Catania – omgeving Taormina (75 km)

Bij aankomst op de luchthaven van Catania neem je de huurauto in ontvangst en vervolgens rijd je naar het hotel in de omgeving van Taormina voor de eerste overnachting. (in Augustus verblijf je de 1e nacht in Catania)

Dag 2: Etna/Taormina (120 km)
Na het ontbijt kun je naar de Etna rijden, de hoogste actieve vulkaan van Europa. Je komt tot bijna 1.900 meter, daarna is het nog mogelijk om met de nieuwe kabelbaan tot de zone van de kraters te gaan (kosten kabelbaan niet inbegrepen: ca. € 50 p.p.). In de middag ga je weer terug naar Taormina, een plaats met mooie botanische tuinen en leuke winkeltjes en niet te vergeten het Grieks-Romeinse theater dat in de 3e eeuw voor Christus gebouwd is. Overnachting in de omgeving van Taormina.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Taormina – Messina – Cefalù – Palermo (300 km)
Na het ontbijt heb je de hele dag om via Messina en Cefalù naar Palermo te rijden en onderweg de steden en hun omgeving te bezichtigen. Na Messina, waar je om klokslag 12.00 uur het prachtige klokkenspel van de Dom kunt horen, zet je de reis voort richting Cefalù langs de kust met de dorpjes “Tindari”, gelegen op het voorgebergte “Capo Tindari” voor een bezichtiging van de bedevaartkerk met het beeld van de zwarte Madonna, “Patti”, “Gioiosa Marea” en “Santo Stefano di Camastra”. Vervolgens rijd je verder naar Palermo. Overnachting in Palermo of omgeving.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 4: Palermo – Monreale (20 km)
Vandaag bezoek je enkele hoogtepunten van Palermo zoals de Dom en het Palazzo dei Normanni. Daarna rijd je naar Monreale voor een bezoek aan de Kathedraal en het voormalige Benedictijnerklooster. De rest van de middag heb je voor jezelf. Daarna terug naar het hotel in Palermo voor overnachting.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: Segesta – Erice – Selinunte – Agrigento (300 km)
Na het ontbijt ga je via een mooie omweg op pad naar Agrigento. Je komt eerst langs Segesta met de beroemde Tempel. Vervolgens rijd je door naar de oude stad van Erice, op een hoogte van 750 meter, waar je kunt genieten van een mooi uitzicht. Tot slot via Selinunte naar Agrigento voor de overnachting.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 6: Agrigento – Piazza Armerina (100 km)
‘s Ochtends is er nog alle tijd om Agrigento verder te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de vallei van de tempels, met o.a. de Tempel van Juno en de Tempel van Concordia. Na bezichtiging van de tempels rijd je richting Piazza Amerina. Daar kun je de vloermozaïeken van de beroemde Villa Romana del Casale bewonderen. Dit zijn enkele van de grootste en best bewaarde mozaïeken van Europa. Overnachting in Piazza Armerina of omgeving.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 7: Piazza Armerina – Siracusa (150 km)
Vandaag ga je op weg naar Siracusa. In Siracusa is er veel te zien. Dit mag je eigenlijk niet missen: de Dom, gebouwd rondom de oude Griekse tempel, het Griekse en Romeinse Amphitheater en het “Oor van Dionysius”, een grot met een geweldige akoestiek. Een deel van de bezienswaardigheden bevinden zich op het schiereiland Ortigia, het historische centrum van de stad, waaronder de Aretusa bron. Al lopende door de smalle straatjes ervaar je de sfeer van eeuwen geleden. Overnachting in Siracusa of omgeving.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 8: Catania – Amsterdam
Na het ontbijt rijd je naar het vliegveld Catania waar je tevens de huurauto inlevert en vervolgens de terugreis naar Amsterdam.

Dag 9: 12-daagse rondreis
Kies je voor de 12-daagse autorondreis dan verblijf je 1 nacht langer in Taormina of omgeving (dag 3), 2 nachten in Trapani/Marsala (na de nachten in Palermo) en 1 nacht langer in Siracusa of omgeving (dag 11).

Dag 10: 15-daagse rondreis
Wil je op een rustiger tempo de rondreis doen en ook nog wat extra dagen aan het eind kies dan voor de 15-daagse autorondreis. Dag 1 en 2 overnachting in Catania/Etna of omgeving. Dag 5 en 6 overnachting in Trapani/Marsala of omgeving. Dag 7 overnachting in Agrigento of omgeving. Dag 8 overnachting in Piazza Amerina. Dag 9 en 10 overnachting in Siracusa of omgeving. Dag 11 t/m 14 overnachting in Taormina of omgeving.

Ga naar deze Fly Drive Sicilie>>

Route tijdens deze fly drive Sicilie
Catania
Taormina
Messina
Cefalù
Palermo
Monreale
Segesta
Erice
Selinunt
Agrigento
Piazza Armerina
Siracusa