Cefalu

Cefalù, een voormalige vissersdorpje aan de noordkant van Sicilie is een zeer gewilde bestemming onder toeristen vanwege de schilderachtige vergezichten en prachtige stranden. Cefalu is een van de leukste, authentieke stadjes van Sicilië, waar je heerlijk aan het strand kunt verblijven. De karakteristieke, nauwe straatjes en pleintjes zorgen voor een romantisch gevoel. Je bent hier in een compleet andere wereld. De leuke terrasjes, barretjes en restaurantjes brengen een zomeravond sfeertje waar je tot in de late uurtjes kan genieten.

Het strand van Cefalù
Het strand, breed, langgerekt en goudkleurig met een kristalheldere zee, ligt in de zomer bomvol. Opvallend is dat ook veel Sicilianen hier vertoeven! Doordat de zee hier langzaam afloopt en geen sterke branding kent, is het strand uitermate geschikt voor kleine kinderen. Ook leuk voor kinderen: de verschillende speeltuintjes en ijskramen. Cefalu kun je dus prima met je gezin bezoeken.

Kathedraal Cefalu
Het stadje Cafalù staat ook bekend om de Normandische kathedraal. Deze is gebouwd tussen 1133 en 1148 onder leiding van Rogier II en is zo geliefd dankzij zijn Byzantijnse mozaïeken uit 1148. De Kathedraal staat onderaan La Rocca, een hoge berg. La Rocca kun je beklimmen en op de top word je beloond met een prachtig uitzicht.